Slideshow

Date geografice

Lunca Joasǎ a Prutului Inferior este poziţionat in zona de est a judeţului Galaţi şi se ȋntinde pe teritoriul administrativ a 9 localitaţi: Galaţi, Tuluceşti, Frumuşiţa, Folteşti, Mǎstacani, Vlǎdesti, Oancea, Suceveni, Cavadineşti.

Lunca Joasǎ a Prutului Inferior are o suprafatǎ de 8247 ha, o lungime de 145 km și include 4925 ha zone umede și 2627 ha de pǎdure și pajişti umede.

Aceastǎ zonǎ oferǎ poșibilitaţi de experienţe în naturǎ ce duc la o mai bunǎ ȋnţelegere, apreciere și bucurie de a descoperi și ocroti natura și cultura tradiţionala localǎ, atât pentru vizitatori, cât şi pentru comunitatea localǎ.

Comuna FRUMUŞIŢA este șituatǎ in partea de est a judeţului Galaţi fiind una din comunele judeţului care formeaza aliniamentul asezǎrilor de graniţa cu Republica Moldova și se ȋnvecineaza:

- la nord: Comuna Foltești,satul Stoicani;

- la est: Zona de Frontierǎ cu Republica Moldova;

- la sud: Comuna Tuluceşti,satul Şiviţa;

- la vest: Comuna Scǎnteieşti;

Comuna FRUMUŞIŢA are o suprafatǎ de 10891 ha.

Comuna Frumuşiţa este formată din satele Frumuşiţa, Ijdileni şi Tămăoani, ea fiind aşezată în nordul judeţului Galaţi la o distanţă de 22 km, iar în raport cu România se află aşezată în partea de sud-est al teritoriului ţării, învecinându-se cu Republica Moldova care desparte cele două teritorii prin râul Prut.

Meridianul de 28 grade longitudine estică străbate judeţul trecând şi prin această comună, iar paralela de 45 grade şi 70’ trece prin apropierea acestei localităţi.