Slideshow

Noutati

Principalele activităţi din perioada de sustenabilitate a proiectului - anul 2019

1. A fost întocmit şi aprobat Planul anual cu activităţile privind sustenabilitatea pentru anul 2019, conform documentului atasat.

2. Targ de turism "Vacanta", Iasi, 15-17 martie 2019

3. Comuna Frumușița lansează o campanie ecologică în cadrul căreia vor fi derulate următoarele activități:

 • I. Lecții de ecologie în școli (se adresează unităților de învățământ din localitățile Frumușița, Tulucești și Foltești);
 • II. Acțiuni de ecologizare (se adresează unităților de învățământ din localitatea Frumușița);
 • III. Concurs de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice - DEEE (se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar interesate din județul Galați);
  Unitățile de învățământ care s-au înscris la concurs sunt: Școala Gimnazială nr. 1 Frumușița, Școala Gimnazială ”Petru Rareș” Frumușița și Școala Gimnazială nr. 1 Foltești.
 • IV. Concurs de desen pe teme ecologice (se adresează unităților de învățământ din localitățile Frumușița, Tulucești și Foltești și Centrului de zi ”Prietenii Școlii” din cadrul Agenției de Servicii Sociale Comunitare Alternativa Galați).
  Dispoziția nr. 187 din 19.06.2019 privind numirea juriului pentru concursul de desen organizat în cadrul campaniei ecologice aferente proiectului „Ecoturism în Lunca Joasă a Prutului Inferior”

Regulamentul și formularele de înscriere la concursuri pot fi vizualizate/descărcate aici:

Principalele activităţi din perioada de sustenabilitate a proiectului - anul 2017

1. A fost întocmit şi aprobat Planul anual cu activităţile privind sustenabilitatea pentru anul 2017, conform documentului atasat.

Planul anual cu activităţile privind sustenabilitatea pentru anul 2017

2. În data de 19 mai 2017 au fost primite materialele de promovare (10.000 pliante, 500 broşuri şi 50 afişe) de la prestatorul serviciilor de publicitate. Aceste materiale vor fi distribuite pana la finalizarea perioadei de sustenabilitate, respectiv pana in luna august 2019.

3. Concurs de eseuri 2017 (editia a II-a)

Rezultatele concursului de eseuri din anul 2017:
Budescu Theodor Mario - premiul I
Florea Angelo Gelu - premiul II
Codreanu Sebastian - premiul III

4. Târgul de Turism al României, ediția XXXVIII
Comuna Frumușița este o prezență constantă la Târgul de Turism al României, care anul acesta s-a desfășurat la pavilionul Centrului Expozițional Romexpo, București în perioada 16-19 noiembrie.
Reprezentanții comunei Frumușița au promovat potenţialul turistic al zonei Lunca Joasǎ a Prutului Inferior, care se adresează iubitorilor de pescuit sportiv, și nu numai, prin împărțirea de pliante, broșuri și afișe.

~~~~~~~~~~~~~~~

Principalele activităţi din perioada de sustenabilitate a proiectului - anul 2016

1. A fost întocmit şi aprobat Planul anual cu activităţile privind sustenabilitatea pentru anul 2016.

2. În data de 13 mai 2016 am primit materialele de promovare (3500 pliante, 250 broşuri şi 50 afişe) de la prestatorul serviciilor de publicitate şi am început distribuirea acestora.

3. Promovare în mediul online.

4. In data de 15 iunie 2016, au fost incheiate protocoale de colaborare intre primaria comunei Frumusita si scolile gimnaziale din aceasta localitate, in vederea derularii in comun a unor activităţi pentru asigurarea sustenabilităţii proiectului „Ecoturism în Lunca Joasă a Prutului Inferior” ( activităţi ecologice, concursuri fotografice, alte evenimente/activitati precum: observarea păsărilor, drumeţii, lecţii de biologie în natură, concursuri de pictură/desen, proiecte, eseuri având ca temă resursele naturale din zona promovată). Organizarea si finanţarea acestor activităţi reprezinta sarcina exclusivă a primăriei comunei Frumuşiţa, singurele obligaţii ale şcolilor vizând participarea cadrelor didactice şi a elevilor la activităţile organizate de primărie.

5. Luni, 27 iunie 2016,  se va lansa concursul de eseuri cu tema "Atractii turistice in Lunca Joasa a Prutului Inferior", eveniment organizat de primaria comunei Frumusita in colaborare cu scolile din localitate. Anuntul si regulamentul se vor publica pe site-ul proiectului si al primariei. De asemenea, acestea vor fi afisate si la sediul primariei, iar anuntul va fi afisat si la biblioteca, dispensar, magazine.

6. Concurs de eseuri 2016

ANUNŢ IMPORTANT referitor la concursul de eseuri 2016

La concurs pot participa elevii care vor fi inscrisi din toamnă în clasele V-VIII, dar şi cei care au terminat clasa a VIII-a anul acesta. Totodată, invităm elevii care nu au calculator şi/sau internet acasa, sa mearga la biblioteca din localitate unde există atât calculatoare cât şi conexiune la internet, în vederea documentării şi elaborării eseului.

Referitor la concursul de eseuri, aducem la cunostinţă publică faptul că a fost emisă Dispoziţia nr. 207/08.07.2016 privind desemnarea juriului responsabil de evaluarea lucrărilor depuse.
Juriul este format din următorii membri:
Bernea Liliana – reprezentant al comunei Frumuşiţa şi responsabil de proiect;
Înv. Buruiană Mihaela – reprezentant al Şcolii Gimnaziale « Petru Rareş », Frumuşiţa;
Înv. Tabac Antonel – reprezentant al Şcolii Gimnaziale nr. 1 Frumuşiţa.
Potrivit regulilor prevăzute în regulamentul evenimentului, nu pot participa la concurs elevii ai căror părinţi sunt membri ai juriului.

Rezultate concurs de eseuri 2016: premiul I - Bernea Măndica, premiul II - Mogda Andreea, premiul III - Lefterache Raluca Mihaela.


~~~~~~~~~~~~~~~

7. Concurs de fotografie 2016

Rezultate concurs de fotografie "Atractii turistice in Lunca Joasa a Prutului Inferior" din cadrul proiectului "Ecoturism in Lunca Joasa a Prutului Inferior":

 • Locul I - Pazargic Liviu cu fotografia Apus de toamna
 • Locul II - Iordache Laurentiu cu fotografia Zbor peste linistea Prutului
 • Locul III - Virgolici Raluca cu fotografia Sah
 • Locul IV - Busa Claudiu cu fotografia Split


~~~~~~~~~~~~~~~

8. Targ de Turism Romexpo 17-20 noiembrie 2016


~~~~~~~~~~~~~~~

Activităţi din perioada de implementare a proiectului (2012-august 2014)

Informare și publicitate proiect

În vederea promovării proiectului a fost realizat și postat 1 anunț pe site-ul solicitantului, au fost realizate și publicate 4 anunțuri de presă, au fost realizate 2002 materiale publicitare (bannere, pliante, broșuri), 500 de pliante și 500 de broșuri distribuite, 2 bannere amplasate- unul la intrarea în localitate şi altul la ieşirea din localitate pe DN 26 în perioada septembrie 2012-martie 2013 și au fost organizate 2 seminarii.

Seminarii de informare

Data: 24 August 2012

În data de 24 August 2012 a avut loc Seminarul de informare din cadrul proiectului „Ecoturism în Lunca Joasă a Prutului Inferior” cu scopul de a face cunoscute obiectivele și activitǎţile proiectului. Seminarul de informare s-a adresat locuitorilor din localitatea Frumuşiţa și zonele limitrofe. Acest seminar este primul eveniment de promovare a acestei iniţiative de creştere a vizibilitǎţii resurselor naturale din zona Lunca Joasǎ a Prutului Inferior.

Data: 04 Octombrie 2013

În data de 04 Octombrie 2013, a avut loc cel de-al doilea Seminar de informare din cadrul proiectului „Ecoturism în Lunca Joasă a Prutului Inferior” cu scopul prezentării evoluției proiectului, a acțiunilor de marketing specifice desfășurate, a activităților și rezultatelor întreprinse în perioada 30.12.2011 – 04.10.2013. Seminarul de informare s-a adresat locuitorilor din Frumuşiţa și din zonele limitrofe. Seminarul este al doilea eveniment de promovare a acestei iniţiative de creştere a vizibilitǎţii resurselor naturale din zona Lunca Joasǎ a Prutului Inferior.

Realizarea de studii de marketing

În cadrul proiectului s-au realizat 2 studii de marketing privind cele mai bune târguri si expozitii la care s-a participat si privind impactul materialelor de promovare realizate si distribuite.

Promovarea obiectivelor proiectului

În cadrul acestei activități s-au realizat urmatoarele materiale publicitare: 8000 de flyere, 2000 de hărţi turistice, 10 000 de cărţi poştale, 400 de afişe, 20 de bannere outdoor, 5000 de broșuri, 8000 de ghiduri, 1300 de cd-uri, s-au afișat 20 de bannere, s-au produs și difuzat 38 materiale audio.

Marketing prin internet

În vederea promovării proiectului prin mijloace media, au fost realizate 3 bannere online și au fost postate pe 15 site-uri și pe 10 forumuri de specialitate. De asemenea, s-au realizat 6 articole on-line care au fost publicat pe infoturism.ro

Participare la târguri și expozitii de specialitate

S-a participat la urmatoarele:

–         Târgul de Turism „Era Shopping Park” desfăşurat în perioada 26-28 aprilie 2013 la Iaşi;

–         Târgul de Turism „Vacanţa” desfăşurat în perioada 17-19 mai 2013 la Constanţa;

–         Târgul „Bursa Litoral Delta Dunarii”, desfăşurat pe 3 septembrie 2013 la Mamaia;

–         Târgul de Turism Rural „Albac” desfăşurat în perioada 7-8 septembrie 2013 la Alba Iulia;

–         Târgul de Turism Bacau desfăşurat în perioada 25-27 octombrie 2013 la Bacău;

–         Târgul de Turism „Vacanţa” desfăşurat în perioada 1-3 noiembrie 2013 la Constanţa;

–         Târgul „Shopul de vacanta”, desfășurat în perioada 8-10 noiembrie 2013 la Timișoara;

–         Târgul de Turism al României desfăsurat la Romexpo în perioada 14-17 noiembrie 2013 la București;

–         Târgul „Touristica Cluj”, desfășurat în perioada 22-24 noiembrie 2013 la Cluj;

-          Targul de Turism "Vacanta" desfasurat in perioada 21-23 februarie 2014 la Constanta;

-          Targul de turism desfasurat in perioada 07-09 martie 2014 la Bacau;

-          Targul de turism desfasurat in perioada 07-09 martie la Cluj;

-          Targul de Turism al Romaniei desfasurat in perioada 13-16 martie la Bucuresti;

-          Targul de turism "Vacanta" desfasurat in perioada 21-23 martie 2014 la Timisoara;

-           Targul de turism desfasurat in perioada 28-30 martie 2014 la Brasov:

-           Targul de turism desfasurat in perioada 28-30 martie 2014 la Iasi.

Târgul de Turism „Vacanţa” 17-19 mai 2013 , Constanţa

Târgul de Turism „Vacanţa” mai 2013, Constanţa

Târgul de Turism „Era Shopping Park”, aprilie 2013, Iaşi

Târgul de Turism „Era Shopping Park”, aprilie 2013, Iaşi

 

 

 

 

 

 

 

Târgul „Bursa Litoral Delta Dunarii”, septembrie 2013, Mamaia

Târgul „Bursa Litoral Delta Dunarii”, septembrie 2013, Mamaia

 

Târgul de Turism Rural „Albac”, septembrie 2013, Alba Iulia

Târgul de Turism Rural „Albac”, septembrie 2013, Alba Iulia

 

 

 

 

 

 

 

 

Târgul de Turism Bacau, octombrie 2013, Bacău

Târgul de Turism Bacau, octombrie 2013, Bacău

Târgul de Turism „Vacanţa”, noiembrie 2013 ,Constanţa

Târgul de Turism „Vacanţa” noiembrie 2013, Constanţa

 

 

 

 

 

 

 

 

Târgul „Shopul de vacanta”, noiembrie 2013, Timișoara

Târgul „Shopul de vacanta”, noiembrie 2013, Timișoara

Târgul de Turism al României - Romexpo, noiembrie 2013

Târgul de Turism al României - Romexpo, noiembrie 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Târgul „Touristica Cluj”, noiembrie 2013, Cluj

Târgul „Touristica Cluj”, noiembrie 2013, Cluj